Planetsviter – ett kosmiskt psykodrama

Den turordning som planeterna ligger närmast på rad efter varandra i horoskopet, oavsett avståndet mellan dem, avslöjar också i vilken ordning du väljer att ge uttryck åt planeternas symbolvärden genom din personlighet. Kring detta fenomen grundar sig den astrologiska tolkningsmodell jag valt att kalla ”Planetsviter”. Planetsviter bildas således av planeter som befinner sig i direkt följd efter varandra i horoskopet. Det slag av inverkan som det här handlar om skulle man enklast kunna beskriva som ett astrologiskt symboldrama. Föreställ dig att den speciella turordning som planeterna intog vid tidpunkten för din födelse bildar likt ett kosmiskt manuskript över ditt personliga ”psykodrama”. Planetsviterna visar på ett förbluffande träffsäkert sätt hur du väljer att iscensätta ditt liv i överensstämmelse med den turordning planeterna intog vid din födelse.

Avsikten med planetsviterna är att de skall hjälpa dig att komma till insikt om hur planeternas energier, i sin symboliska gestaltning som delpersonligheter i ditt psyke, tenderar att iscensättas i ditt liv. Allteftersom du ökar din medvetenhet om hur dessa energier kommer till uttryck genom din personlighet utplånas de psykologiska motstånd som annars skymmer sikten för dig själv och hindrar dig att se vem du verkligen är bakom din egen dramatiserade föreställning om dig själv. Energi handlar ju först och främst om rörelse och eftersom horoskopet är en fryst bild av en evigt pågående rörelseenergi behöver vi sätta detta frysta ögonblick i relation både till dess förhistoria och till dess vidare konsekvenser för att kunna bilda oss en uppfattning om det levande (rörliga) sammanhang som redan pågår i det ögonblick vi gör entré på livets scen. Alltså, vad som varit och vart allt tycks vara på väg.

One thought on “Planetsviter – ett kosmiskt psykodrama

  1. Hej!

    Kan du förklara för mig vad det rent astrologiskt innebär att vara Lejon? Jag kan absolut inget om sådant men jag är intresserad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>